BAŞARININ SIRRI; DOĞRU PLANLAMA, EKİP RUHU VE HASBİ FEDAKÂRLIK



Geçtiğimiz yıl Malatya ili genelinde Binikiyüz kilometre yol çalışması ile 12 köprü yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, köprü çalışmalarına bu yılda (2016 yılı) devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi planlamalar çerçevesinde 2016 yılı içerisinde 17 köprü yapıp, 1 köprüyü de yıkıp yeniden yapacak. Etaplar halinde yapılacak olan köprülerden 4’ü ihale edilerek, yer teslimatları yapıldı.

Pütürge’de Kozluk, Çamlıdere, Üçyaka, Başmezra mahallelerini grup yoluna bağlayacak köprü, 9 metre genişliğinde 55 metre uzunluğunda ve 6 gözlü olarak yapılıyor.

Yazıhan da Mısırdere, Başpınar arasına yapılacak köprü 9,5 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde; Yeşilyurt Atalar mahallesine yapılacak olan köprü de19 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde, 2 gözlü olarak yapılıyor. Arapgir’de ise Tahran köprüsü yıkılarak yerine yeni bir köprü yapılacak.

 

İkinci etap köprü yapım çalışmaları kapsamında ihale aşamasına getirilen ve bu yıl yapılması planlanan diğer köprüler ise; Pütürge Uzuntaş – Gelipole grup yolu köprüsü, Darende merkez köprüsü, Darende Yazıköy köprüsü, Doğanşehir Küçüklü köprüsü, Darende Ilıca köprüsü, Darende Hisarcık köprüsü, Yeşilyurt Tepeköy – Kesirik – Şahnahan grup yolu köprüsü, Yeşilyurt Kozluk köprüsü, Darende Hacılar köprüsü, Akçadağ Kürecik – Demirciler köprüsü, Hekimhan Kuşçulu – Baharlı – Karamahmut  - Güzelyurt grup yolu köprüsü, Akçadağ Taşevler köprüsü, Darende Irmaklı köprüsü, Pütürge Bayır köprüsü.

 

Yapılacak köprü çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesinin Malatya’nın tüm ilçelerinin alt yapı ve yol sorunlarını aciliyet sırasına göre çözdüğünü söyledi.

 

Doğru planlamalarla sahada geçen yıl beklentilerin üzerinde başarı sağladıklarını ifade eden Başkan Çakır, “Geçtiğimiz yıl 12 köprü yaptık. Bu yılda 17 yeni köprü yapıp, 1 köprüyü de yenileyeceğiz. Köprü çalışmalarını etaplar halinde planlıyoruz. Köprülerden 4’ünün ihalesi yapıldı. 14 köprünün ihalelerini ise önümüzdeki birkaç gün içinde yapacağız. İnşallah sahadaki arkadaşlarımız bu yılda başarılı işler ortaya koyacaktır. Geçtiğimiz yıl yaptığımız işler hemşehrilerimiz tarafından çok beğenildi. Başarının sırrı; doğru planlama, ekip ruhu ve hasbi fedakârlık Bu yıl, yakalamış olduğumuz başarılı çizginin daha da üzerinde işler üreteceğiz”  dedi.


16.05.2016 Yayın Tarihli Haber